Griniveien

Arbeidet med ny G/S på Griniveien starter nå

"Sykkel i Bærum" informerer på sine Facebooksider at arbeidet med den nye G/S på Griniveien starter i august 2017.

Nå i august starter arbeidet med å bygge ny gang- og sykkelvei langs Griniveien, fra Eiksveien til Fossumveien. Prosjektet er prioritert i Bærum kommunes sykkelstrategi og er viktig for å få en sammenhengende gang- og sykkelrute langs Griniveien til Oslo. Den nye gang- og sykkelveien blir 1,1 kilometer lang og skal ligge parallelt med Griniveien og kobles sammen med eksisterende gang- og sykkelvei ved Eiksveien.

I tillegg til gang- og sykkelvei skal det etableres rundkjøring i krysset Griniveien og Vollsveien. Ny gang- og sykkelvei er planlagt ferdigstilt ved årskifte 2018/2019. Det etableres midlertidig omkjøringsveier i anleggsperioden, og for kjørende fra Vollsveien i retning Oslo blir Grinidammen omkjøringsvei med avkjøring inn på Griniveien ved Speiderhuset. Dette vil i en periode medføre økt trafikk for de syklende som benytter seg av Grinidammen.

Kart: Sykkel i Bærum

 Mer om Bærum kommunes sykkelstrategi kan du lese her.

Fin start på "Sykle til jobben" aksjonen

Ordfører Lisbeth Hammer Krogh åpnet "Sykle til jobben" aksjonen 2017

På en kald vårmorgen var det meget godt fremmøte i Sandvika. Kaffe og boller varmet de som hadde møtt opp kl 08:15 onsdag 19. april 2017. Bull Ski og Kajakk fikset syklen for de som trengte dette.

Oppmøte ved Sykkelservicestasjonen
Oppmøte ved SykkelservicestasjonenFoto: SLF Asker og Bærum
Oppmøte ved Sykkelservicestasjonen
Lokallaget deltok på åpningen med SLF jakka på.
Kaffe og boller til alle. Det var også mulighet til å melde seg på aksjonen
Bull Ski & Kajakk fikset sykkelen for de som trengte dette
Ordfører Lisbeth Hammer Krog åpnet aksjonen

Skilting av sykkelfelt

Bærum kommune bruker ikke skiltmyndigheten

SLF Asker og Bærum har tatt opp spørsmålet om skilting av sykkelfelt. Dessverre viser det seg at Bærum kommune IKKE bruker den skiltmyndighet de er tildelt. I følge de opplysninger vi har vil Bærum kommune kun bruke skilt 521.1 der de opplever problemer med parkering!

Dette betyr i praksis at det ikke finnes sykkelfelt i Bærum - og mange kilometer med oppmerking har ingen juridisk kraft.. Lokallaget kan ikke begripe at Bærum kommune kan sette seg over nasjonale skiltforskrifter og lovverk.

SLF Asker og Bærum vil ta dette problemet opp med Bærum kommune, Vegdirektoratet og Statens Vegvesen.

Se også Sykkelskilt i Bærum kommune

Invitasjon medvirkningsmøte "Sykkel i Bærum"

Bli med å forme Bærums sykkelfremtid! Hold av 20. april 2016

Vi inviterer deg/ dere til å delta på et åpent medvirkningsmøte onsdag 20. april kl. 1830 i kommunegården i Sandvika. Møtet vil vare i ca 2 timer.

Vi ønsker dine innspill om :

  • Hvilke strekninger du sykler mest og eventuelt hvor du planlegger/ ønsker å sykle (mer).
  • Hvilke sykkeltiltak du anbefaler kommunen å prioritere.

Sykkeltiltak er de tiltak som skal til for at du bruker sykkel i stedet for bil. Eksempler på tiltak kan være tilrettelegging som sykkelparkering, bedre kryss, egne sykkeltraseer, med mer.

For å kunne forberede oss best mulig er det en fordel om du/ dere sier fra om dere kommer på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Da vil vi ta hensyn til bosted ved gruppeoppgavene vi legger opp til.

Arrangementet vil bli annonsert i Bæringen, på kommunens egne nettsider og på facebook- arrangementet til Sykkel i Bærum. Det vil bli trekning av en sykkel blant de frammøtte.