ÅRSRAPPORT 2017

SLF Asker og Bærum: Årsrapport 2017

Årsrapporten gjelder fra perioden 31.05.2017-31.05.2018

Styrets sammensetning i perioden

Styret ble valgt på årsmøte 31. mai 2017

Styrets sammensetning:

 • Styreleder: Jan Henrik Andresen
 • Nestleder: Morten I Kerr
 • Kasserer: Per Sannerud
 • Sekretær: Steinar Grøtterød
 • Styremedlemmer: Øystein Bjurholt og Håvard Almeida Eriksson

Styremøter i perioden

Lokallagets styre har hatt 5 møter i perioden.

Referat fra styremøtene er fortløpende lagt ut på lokallagets hjemmeside.

 

Økonomi

Lokallaget har i perioden ikke bedt om støtte fra SLF sentralt.

Oppsparte midler er ca 13.000 kr.

Det vises til Regnskap 2017.

Gjennomførte aktiviteter

 • "Synlig syklist” aksjon ble gjennomført 10. november 2017. Aksjonen ble gjennomført i samarbeid med Politiet. I forkant av aksjonen fikk lokallaget støtte av Trygg Trafikk til innkjøp av sykkellykter. Sterkt rabatterte lykter ble innkjøpt fra Birk Sport AS og delt ut til syklister som risikerte å få bot av Politiet.
 • “Vis Hensyn” aksjon 17. april 2018. I samarbeid med Stabekk skole FAU gjennomførte lokallaget en markering ved Stabekk skole. Målet var å oppfordre syklistene til å vise hensyn til skolebarna på vei til skolen. Informasjon om SLF ble delt ut til de syklistene som stoppet.

Begge aksjonene ble omtalt i Budstikka.

SLF aktiviteter

Lokallaget var representert med 3 delegater på SLFs landsmøte oktober 2017 og SLFs organisasjonsseminar 17. mars 2018 (1 representant).

Politikere og Statens Vegvesen

I den grad lokallaget har hatt tid og politikere/Statens Vegvesen har vært villig til dialog, har lokallaget forsøkt å sette fokus på

 • vedlikehold av gang-/sykkelveier i våre kommuner, inklusiv vintervedlikehold
 • sykkelstrategi
 • manglende samkjøring
 • rapportering av dårlige forhold på gitte strekninger. Også ros!

Vi er fortsatt bekymret for syklistenes sikkerhet langs E18 mellom Holmen og Lysaker og øver kontinuerlig press på lokal- og fylkespolitikere. Så langt har dette dessverre ikke resultert i konkrete tiltak.

Høringssvar

Lokallaget har skrevet høringssvar til Bærum kommunes nye sykkelstrategi.

Generelt

Vi registrerer ennå en gang at det er meget vanskelig å aktivere våre medlemmer. Statistikk fra vår hjemmeside og Facebook side, indikerer klart at vårt arbeide ikke ansees som viktig. Den innsats som lokallaget utfører mot kommune-/fylkespolitikere og Statens Vegvesen er tidkrevende og må ofte utføres på dagtid, noe som medfører tap av arbeidstid. Styret i SLF Asker og Bærum ser mindre og mindre nytte av å ha et lokallag.

Ut fra dette foreslår styret i SLFAB at lokallaget legges ned med mindre nye kandidater for lokalstyret melder seg til valgkommitéen ved Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.